Arkiv

Prosjekt

Vi har i høst hatt ”nytteverdien i naturen” som tema.  Vi har plukket og høstet rognebær og epler når vi har vært ute på tur. 

Hvordan endte Fantorangen hos oss?

Gutt 2 år ankommer en dag barnehagen med en rød figur med lang snabel. Det viser seg at det er Fantorangen, en figur som barna har fått kjennskap til gjennom barnetv. Fantorangen henger under armen til gutten gjennom dagen, til og med oppi vogna når gutten skal sove.

Julen nærmer seg

Julen nærmer seg og vi har formidlet juleevangeliet i barnehagen. Underveis kommer barna med innspill og det er mye undring:-) "BÆ!" "Ja sauer, gjeterne må jo passe på slik at de ikke blir borte!" "Også, stjerne, stor stjerne, må lyse slik slik at gjeterne og kongene finner jesusbarnet." "Oi, alle har kjoler"....

Barns naturopplevelser

Hva ligger i begrepet, og hvordan opplever barn naturen?

Vinteraktivitetsdag i Kleivbakken 11.2.2012

Lillehammer idrettsbarnehage inviterte lørdag 11.2.2012 barn fra 0-6 år til å bli med på gratis vinteraktivitetsdag i Kleivbakken. Området var i samarbeid med Olympiaparken preparert og tilrettelagt for aking, skitilvenning, kulekjøring, skihopp og rundløype der barna fikk erfare forskjellige motoriske utfordringer. Idrettsbarnehage stilte med egen kokk som serverte grønnsakssuppe, grove rundstykker og varm drikke rett fra bålet.

Velkommen til årets vinter aktivitetsdag for barn i alderen 0-6 år

Lillehammer idrettsbarnehage inviterer til en bevegelsesglad aktivitetsdag for alle som enten går eller skal begynne i barnehagen. Møt opp i Kleivbakken i Olympiaparken lørdag 11.2.12 fra kl 12.00 til kl 15.00.

Lillehammer idrettsbarnehage er i årets 3. periode

Lillehammer idrettsbarnehage er i årets 3 periode.  Våres fokusområder denne perioden er:

AKTIVITETSDAG I LILLEHAMMER IDRETTSBARNEHAGE

Lillehammer idrettsbarnehage startet opp i august i år, og i dag hadde vi vår første aktivitetsdag for barna i barnehagen. Idrettsbarnehagen skiller seg fra andre barnehager ved at vi har ansatt idrettspedagoger som samarbeider med pedagogisk leder for å tilrettelegge for allsidig bevegelse. Fokuset er på bevegelsesglede og vi ønsker at barna skal få utvikle motoriske ferdigheter de kan få glede av resten av livet.

Vi flytter

I uke 18 flytter vi inn i nybygget i Hans Aanruds veg 17. 

Nytt bygg og uteområde

Endelig er vi klare til å ønske dere hjertelig velkommen til et nytt og flott bygg. Vi tar over bygget i uke 17 og flytter inn i uke 18.

Endelig ferie

For etter ferien kan vi endelig leke på uteområdet våres!

Utelekeplassen

I takt med gresset som gror, utforsker barna i Lillehammer Idrettsbarnehage alle mulighetene det nye uteområdet gir.

Praksisfortelling

Det er onsdag morgen og klokka er halv ti i Lillehammer Idrettsbarnehage. Både barn og voksne setter seg på gulvet i en ring. Så er det tid for samlingsstund med fortelling av eventyret: Pannekaka. Barna sitter fokuserte og spente og hører på eventyret. 

Artikkel i Gudbrandsdølen Dagningen

7. desember skrev Gudbrandsdølen Dagningen en artikkel om oss. 

Alle fugler...

”Jeg vil bade med fuglene!”  ” Jeg har også valgt toving, da skal vi tove sammen! "Nina, jeg syns det er nok kråker jeg nå!" Hmm, ja, hva skal vi tove i dag da? Vi ser på fuglebildet på veggen. 

Overnattingstur

Endelig er dagen er her, overnattingstur for de eldste barna i Lillehammer Idrettsbarnehage. «Kan vi dra nå?» Spente barn og voksne er klare for å tilbringe natten i noe av det flotteste Norge har å tilby, naturen.  Ukesvis med forberedelser er unna gjort, barn som har deltatt aktivt i prosessen med å skrive handleliste, pakkeliste og gjøre klart utstyr, er nå klare. «Endelig!»

Nytteverdien i naturen

Høsten har meldt sin ankomst, og med høsten følger det mange "goder" i naturen. 

Julemarked

17. desember var det duket for LHIB sitt første julemarked. Foreldre, søsken og besteforeldre var invitert. Alle barna i LHIB hadde i ukene før markedet laget ulike ting som de ønsket å selge i boden, og inntekten skulle gå til barneavdelingen på Lillehammer sykehus. Mørket senket seg, bålpanner og lysslynger lyste opp uteområdet, og kokken sto klar med suppe og gresskarbrød. Barna tok ansvar i bodene og salget gikk braJ Godt oppmøte blant store og små og julestemningen kom, en ny tradisjon ble skapt

Aktivitetsdag

25. Mars ble det arrangert aktivitetsdag i Lillehammer idrettsbarnehage. Spente barn og voksne ble samlet ute for dans og spenning. 

Øve, prøve, mestre

Vi lager fruktsalat hver onsdag. Fokus er øve, prøve, mestre, hvor gjentakelse er sentralt.

Julemarked

Den 17. desember ble foreldre, søsken og besteforeldre invitert til LHIB sitt julemarked. En tradisjon som har kommet for å bliJ Ulike ting som barna har jobbet med og laget i løpet av høsten og jula skulle nå selges i egne salgsboder. 

Fra egg til kylling

Siden 2012 har vi ruget frem kyllinger i barnehagen.  I år har vi lagt 7 faverolle egg inn i ruge maskinen og håper alle vil klekke ut.  Faverolle er en tung rase hvor hanen blir 3,5-4 kg, mens høna blir 2,8 -  3,5 kg.