Kosthold

Barnehagen er en viktig arena for å fremme sunne kostvaner blant barn.

”En kropp i bevegelse er en avansert forbrenningsmotor som trenger riktig påfyll". Derfor er kosthold så viktig hos oss. Alle måltider serveres i barnehagen og vi er nøye på at hvert måltid skal ha grønnsaker eller frukt på menyen. Gjerne også begge deler.

Frokosten er variert, lunsjen er varm og ettermiddagsmaten består av grove rundstykker vi baker selv - i tillegg til frukt og grønnsaker.” ref.ernæringsretningslinjer for Idrettsbarnehage, v/Gunn Helen Arsky

Les mer om idrettsbarnehagens ernæringsretningslinjer her
Retningslinjene er utarbeidet i samarbeid mellom de kostholdsansvalige i idrettsbarnehagene og ernæringsfysiolog cand. scient Gunn Helene Arsky

Barnehagens satsing på kosthold har også gjort at vi feirer bursdager uten kake, is og lignende. Vi ønsker å være en sukkerbevisst barnehage, men ikke helt sukkerfri. Fire ganger i året har vi derfor en skikkelig årstidsbursdag med bursdagsleker, som for eksempel disco, ”spa rom” og ”fest mat” (smoothie, lapper, kake eller lignende).
På selve dagen (til det enkelte barn) markerer vi barnet med flagg, krone, bursdagssang og stort fokus på barnet.

Frokost: barna velger mellom havregrøt, knekkebrød, kornblanding eller brød + frukt og grønnsaker
Lunsj: varmmat med fokus på gode råvarer (fisk, rent kjøtt, kylling fullkornsprodukter, frukt og grønt)
Ettermiddagsmat: Idrettsbarnehagens ”grove muffins” oppskåret frukt og grønnsaker