Norges tredje beste barnehage

Ekeberg Idrettsbarnehage er kåret til Norges tredje beste barnehage av magasinet ”Foreldre og barn”.

Norges første idrettsbarnehage er blitt kåret til Norges tredje beste barnehage av ”Foreldre og barn”. Det er foreldre med barn i barnehagen som nominerte til konkurransen. En av foreldrene skrev til juryen: «Den dagen min datter begynte i Ekeberg Idrettsbarnehage, føltes det som om jeg kunne gi henne verdens største gevinst; en fantastisk start på livet.»

Juryens begrunnelse til den gode plasseringen var: Foreldrene priser en leder som får de ansatte til å blomstre. De får dermed tid og overskudd til stimulering av barnas nysgjerrighet og fantasi. Det store antallet mannlige ansatte bidrar også til å styrke miljøet.

På Ekeberg er det høyt ernæringsfokus med egen kjøkkensjef og bredt idrettstilbud til ungene. Sirkusforestilling, svømmeprosjekt, snowboard og rollerblades er bare noen av mange aktiviteter. Barnehagen er også godt tilrettelagt for barn med fysisk funksjonshemming.

– Vi har stort fokus på hvordan man skal være som voksen i idrettsbarnehagen. Vi setter oss ikke bare ned og tar en kaffe mens vi ser på barna, sier styrer Jan Erik Marcussen til magasinet “Foreldre og barn”.
Tilgangen til idrettshallen på Ekeberg åpner for at barna kan drive med plasskrevende aktiviteter som det ikke alltid er rom for i vanlige barnehager. Barnehagens mål er at bevegelse skal være en naturlig del av hverdagen.
Barna får ikke opplæring i konkrete idrettsgreiner, men de skal lære å utforske og glede seg over ulike måter å bevege seg på.